Ludvikov Horses & Holiday

Actueel

Op deze pagina zal de actuele informatie van Ludvikov Horses & Holiday geplaatst worden. Voor informatie van voorgaande jaren, klik op informatie oud.

5/7/2017
Nog een paar dagen voordat het hoogseizoen gaat beginnen. Het gras is gemaaid, ofwel de eerste hooibalen liggen weer droog. Pas eind augustus, begin september maaien we voor de tweede keer.
De veulens groeien goed en spelen veel. De rijpaarden staan te popelen om met de gasten de bergen in te trekken.

De sanitaire units zijn klaar. We zijn benieuwd wat jullie van het nieuwe afdak vinden.
De paden hebben we voorzien van een stevige onderlaag. Hopelijk hebben we hier, vooral in de winter, veel profijt van.
De geocache-route op ons terrein is weer helemaal up-to-date, dus er kan weer gewandeld, gezocht en gepuzzeld worden.
Kortom; wij kijken weer uit naar het hoogseizoen!

25/5/2017
Na een spannende periode met behoorlijk wat zorgen om en met de paarden kunnen we we nu zeggen dat we twee prachtige veulens in de wei hebben lopen.
Het eerste veulen is op 30 april geboren. Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan; het is namelijk een vosbont merrietje (voor insiders een Baldibontje :) ). Ze heeft de naam Barátta (spreek uit: Barauta), wat gevecht betekent, gekregen. Ze heeft het heel zwaar gehad en het was even de vraag of ze het zou overleven, maar na een flinke strijd gestreden te hebben, dartelt ze nu vrolijk rond in de wei.

    

Gistermorgen om 5.00 uur stond het volgende veulen al naast zijn trotse moeder in de wei. Dit keer is het een zwart hengstveulen. We noemen hem Myrkur, wat donkerte betekent.

    

10/3/2017
De sneeuw is ondertussen verdwenen, zodat we met de paarden aan de gang kunnen. De drachtige merries beginnen al een behoorlijke buik te krijgen. Over een dikke maand zal het eerste veulen geboren worden. Dat is altijd een spannende, maar vooral leuke tijd.

De sanitaire units beginnen op te schieten. De overkapping is klaar. Nu nog de afwerking, zodat daarna alles weer geverfd kan worden.

De speelzaal is helemaal geverfd en opgeknapt. Nieuwe spellen zijn aangeschaft, de muren zijn voorzien van eigengemaakte stickers, ofwel de speelzaal is weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Er staat nog heel wat werk op het programma, maar als het weer een beetje meezit, kan het ook snel gaan. Wij kijken in ieder geval weer uit naar zonnig weer en hopen weer veel gasten te mogen ontvangen!

9/1/2017
We wensen jullie het allerbeste voor 2017 en natuurlijk een jaar met veel vakantievreugde!

De winter is hier echt begonnen. Er ligt zo'n 40 cm sneeuw en het is al behoorlijk koud. Overdag is het onder het vriespunt en de nachten gaan richting -15 graden.
Aan de units werken is nu geen optie. Met al die sneeuw is de verzorging van de paarden een flinke klus. Gelukkig zijn we al een eindje met de units, waardoor ze voor het campingseizoen begint wel klaar zijn. 

Langzaamaan komen de boekingen voor 2017 binnen. We hebben nu voor bijna iedere maand al wel boekingen staan, dus dat is fijn. We wonen nu ruim 10 jaar in Tsjechië en we zien dat we een steeds hogere bezettingsgraad krijgen. Dat is wel erg prettig, want daar doen we het natuurlijk ook voor.

Als de sneeuw weg is (dat kan nog wel eventjes duren), gaan we een start maken met 3 jonge paarden. Met Stormur hebben we al iets gedaan, maar heel weinig. Glaesir en Refur beginnen bij nul. Dat wordt weer leuk en we zijn ook erg benieuwd hoe ze zich zullen ontwikkelen!