Ludvikov Horses & Holiday

Bezienswaardigheden

In de omgeving van Ludvikov Horses & Holiday is veel te beleven en te zien. Hieronder is een selectie voor u gemaakt.

Nové Město pod Smrkem:
Nové Město pod Smrkem is een klein dorpje waar Ludvíkov pod Smrkem onder valt. In Nové Město is een groot meer, waar 's zomers gezwommen kan worden. Ook worden daar waterfietsen verhuurd.
In Nové Město is een binnen zwembad, waar baantjes getrokken kunnen worden.

In het museum van Nové Město wordt de geschiedenis beschreven van de aard en de merkwaardigheden van de omgeving van Frýdlant.

      

Jindřichovice pod Smrkem:
In het museum van Jindřichovice  wordt de levensvertegenwoordiging van de bevolking beschreven voor de industriële revolutie. Dit museum is geopend van mei tot oktober.
De windmolen in Jindřichovice  is een technische bezienswaardigheid, met een kleine ecologische expositie van heden.

     

Lázně Libverda:
In Lázně Libverda is een kuuroord, dat ze helemaal aan het renoveren zijn. Als het klaar is zal het een prachtige plek zijn om te vertoeven en helemaal tot rust te komen.

Frýdlant:
Frýdlant is een typisch Tsjechisch stadje met een plein als kern, waar omheen een aantal winkeltjes en restaurantjes zijn. Bij mooi weer kunt u hier heerlijk op het terras zitten.
Het raadhuis van Frýdlant is gelegen aan het plein en het is de dominante factor van het stadje. Het raadhuis werd gebouwd in de jaren 1893-1896 in Neorenaissance stijl. In het raadhuis is een museum gehuisvest en tegenwoordig ook de VVV. Het museum exposeert de aard en geschiedenis van Frýdlant. 

In Frýdlant is ook een Middeleeuws kasteel dat werd gebouwd op 60 meter hoge basaltrotsen. In het kasteel krijgt u diverse interieuren te zien, de verzameling wapens, trofeeverzameling etc. Het kasteel bevindt zich direct over de rivier Smědá. Deze rivier stroomt dwars door Frýdlant.

       

Liberec:
Liberec is de dichtstbijzijnde grote stad. Hier kunt u naar hartenlust winkelen, maar het is ook een mooie stad om te bezichtigen.
Het hart van Liberec wordt gevormd door het plein, met het daaraan gelegen stadhuis in de renaissancestijl. Andere bezienswaardigheden zijn de neogotische Antoniuskerk en de 17de-eeuwse Wallenstein huizen.
Liberec heeft de grootste dierentuin van Tsjechië, met onder andere witte tijgers.
 

       

Heřmanice:
In Heřmanice is een glasstudio gevestigd. Spiderglass is gespecialiseerd in originele handgemaakte glazen producten van de kleinste glasjuwelen tot monumentale objecten.

Er is nog veel meer te doen in de omgeving van Nové Město pod Smrkem. Het is te veel om het hier allemaal op te noemen, maar we hebben meer informatie in de mappen in de kantine.