Ludvikov Horses & Holiday

Informatie oud

Op deze pagina staat oud nieuws van Ludvikov Horses & Holiday.


2/11/2019
Het seizoen is weer voorbij. We kijken terug op een heel mooi seizoen. We hebben ook dit jaar weer veel gasten mogen ontvangen. De paarden hebben heel wat kilometers gelopen. Ze zijn toe aan een welverdiende rust.
Wijzelf hebben weer veel plannen voor de komende maanden. Eerst gaan we twee keukens vervangen, plus een nieuwe keuken plaatsen bij de gezinskamers.
In januari gaan we twee badkamers bij de gezinskamers maken, zodat het kamers worden met een eigen badkamer.

Tussendoor gaat het gewone werk ook door. Palen van de omheining moeten hier en daar vernieuwd worden. Dit klusje komt ieder jaar weer terug. Er zal hout gehakt moeten worden, zodat we er ook 's winters lekker warm en gezellig bij zitten. Daarnaast zullen de paarden af en toe gereden moeten worden en aangezien het er ondertussen best wel veel zijn, is dat alleen al een dagtaak :-).
Het sanitair van de camping is afgesloten, want de eerste nachtvorst hebben we alweer gehad.

Zoals jullie lezen zijn er plannen en werkzaamheden genoeg. We gaan rustig door met de werkzaamheden en hopen jullie snel het resultaat van de keukens te kunnen laten zien. 

22/6/2019
Woensdagavond 19 juni, rond 21.30 uur is ons veulentje geboren. Het is een mooi vosmerrietje met lange benen. We hebben haar de naam Týra gegeven, wat klein vlammetje betekent. Mama Laufey en veulen maken het goed :-)!

    

Ondertussen zijn ook de eerste hooibalen van dit jaar geperst. Komende week wordt het nogmaals stralend weer en zullen we het tweede deel hooien.

Nog een paar weken en dan zal het hoogseizoen gaan beginnen. Wij hebben er zin in en zijn er klaar voor!
 

9/4/2019
En dan is het alweer begin april. Uiteraard hebben we niet stilgezeten. De hele maand januari hebben we volop sneeuw gehad en hier hebben we dan ook maar van genoten. We hebben gelanglauft. Wat is dat leuk om te doen en wat een mooie loipes worden er getrokken. We zijn ook een morgen gaan skiën. De piste ligt op 10 km rijden van ons. Ook dit was erg leuk om te doen en voor herhaling vatbaar.

Naast al deze leuke dingen hebben we natuurlijk ook gewerkt. We hebben eerst de werkplaats opgeruimd. Daarna zijn we gestart met het maken van de twee gezinskamers en de hal. Alles netjes geverfd een nieuwe vloer erin en ingericht.

Ook de paarden worden nu vaker gereden. Twee jonge paarden, Tjara en Tindra, zijn we aan het inrijden en de andere jonge paarden aan het doorrijden. Erg leuk om te doen en de paarden zijn erg meewerkend! Ook zij hebben er plezier in.

De units zijn weer aangesloten, want het is mooi weer en de eerste campinggasten zullen snel gaan komen. Het balkon is opnieuw in de beits gezet en het ijzer geverfd. Het ziet er als nieuw uit. De eerste vakken van "de makkelijke moestuin" zijn ingezaaid.
Zoals jullie lezen, zijn we ons alweer aan het voorbereiden op een mooi seizoen!   

8/1/2019
Wij wensen jullie alle goeds voor 2019!

Eén van de voornemens van 2019 is om vaker dan vorig jaar te schrijven op deze pagina. Vorig jaar is er maar 1 artikel geplaatst. Dat is natuurlijk veel te weinig, dus daar moet verandering in komen!

Er is wel een reden dat er vorig jaar minder geschreven is op deze pagina. Zoals al aangegeven waren we bezig met "grote" plannen. Nou die hebben we dan ook maar gerealiseerd.

Eerst hebben we de sanitaire units van de camping voorzien van een nieuwe, stevige ondervloer en nieuwe tegels. Hopelijk gaat de vloer weer een aantal jaren mee.

In het vroege voorjaar hebben we een nieuwe schutting geplaatst. De oude schutting was al jaren een doorn in ons oog. Na ideeën opgedaan te hebben via internet hebben we in april de nieuwe schutting geplaatst. Zie het resultaat hieronder! 

Eind mei zijn we begonnen aan een nieuw dak. Dat het een groot dak was, dat wisten we natuurlijk wel, maar zo groot .... Wat een mega dak en dus een mega klus! We hebben niet alleen het dak vernieuwd, maar ook nieuwe grote ramen geplaatst in de speelzaal en de gezinskamer. Alsof het dak nog niet groot genoeg was, hebben we ook het dak van de sanitaire units voorzien van dakpanplaten. Het is nu één geheel en dat ziet er wel mooi uit, al zeggen we het zelf!
We moeten nog wel wat kleine dingen afwerken, maar dat komt in het voorjaar wel.

      

Voor nu hebben we andere plannen. We hebben 1 gezinskamer gerealiseerd, maar er komt nog een tweede. Deze ruimte is op dit moment nog opslag, dus we moeten dit eerst opruimen en dan netjes inrichten zodat het een mooie gezinskamer wordt.
Bij deze gezinskamers willen we ook 2 badkamers maken, zodat het wat luxere kamers worden.

Vorig jaar zouden we eigenlijk veel tijd aan de paarden besteden, maar door alle werkzaamheden, is dat er niet echt van gekomen. Dat gaan we dit jaar goedmaken. De planning is om veel tijd aan de paarden te besteden.

Plannen genoeg, nu nog de uitvoering!  
We gaan jullie dit jaar echt op de hoogte houden! 

22/1/2018
Wij wensen jullie natuurlijk alle goeds voor 2018!

De feestdagen zijn weer achter de rug. Het werk voor dit jaar is weer opgepakt en ook het maken van plannen.
Voor de komende maanden hebben we grote plannen, maar of het allemaal gaat lukken, is nog de vraag. Mocht het allemaal doorgaan, dan melden we dat natuurlijk hier.

Het wil hier niet echt winteren. Af en toe een paar dagen onder nul en dan weer een aantal dagen boven nul. Af en toe een laagje sneeuw en dan weer nat.
Het voordeel is wel, dat we de vloeren van de units hebben kunnen storten. Nu "alleen" nog betegelen en de spullen terugplaatsen. Misschien dat we volgende week al kunnen betegelen, als het weer meewerkt.

Dit jaar zullen we ook weer 2 jonge paarden gaan inrijden en wel Tindra en Tjara. Stormur, Refur en Glaesir zijn vorig jaar ingereden en doorgereden. Zij pakken het werk goed op! We zijn benieuwd hoe Tindra en Tjara zich gaan ontwikkelen.


9/12/2017
Nog maar een paar dagen en dan is het alweer kerst. Een jaar vliegt voorbij. Afgelopen maand hebben we nog wel veel kunnen doen. Een groot deel van de omheining is vernieuwd. Er waren veel palen gebroken, of ze waren slecht en stonden op het punt om te breken. Al deze palen zijn vernieuwd.
De vloer uit één van de sanitaire units is gesloopt, zodat er een nieuwe vloer gestort kan worden. Helaas begon het iets te vroeg te vriezen, waardoor deze klus nog even op zich moet laten wachten.
We hebben ook nog veel met de jonge paarden kunnen doen. Wat is het leuk om te zien, hoe snel de jonkies het werk oppakken.

De eerste gasten voor de kerst zijn al gearriveerd. De kerstboom hebben we dus al gezet en ook is de kantine in kerstsfeer gebracht. Er ligt een mooie laag sneeuw, dus er is een grote kans op een witte kerst. Het ziet er in ieder geval sprookjesachtig uit. 

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen!


 

3/11/2017
Ook het naseizoen loopt op z'n eind. Helaas was september niet echt een hele mooie maand qua weer. We hebben best wel wat regen gehad en helaas geen zomerse temperaturen meer. Desondanks hebben we toch nog behoorlijk wat gasten mogen ontvangen en hebben we lekker veel met de paarden gedaan.

Oktober was een rare maand. De eerste dagen waren koud en regenachtig, maar de herfstvakantie was heerlijk. Het leek wel zomer. De gasten hebben dan ook volop genoten van de prachtige herfstkleuren.

We zijn nu bezig met het zagen van bomen voor palen om de omheining van de paarden weer op te knappen en voor hout voor de houtkachels. Ondertussen wordt ook de vloer van de tweede sanitaire unit aangepakt. We hopen dat de winter nog even op zich laat wachten.

       

2/9/2017
Het hoogseizoen is voorbij. De laatste gasten zijn vertrokken. Ook dit jaar hebben we weer veel gasten mogen begroeten. Het seizoen begon al begin juli en liep door tot eind augustus. We hebben veel oude bekenden gezien (mensen die hier al vaker zijn geweest), maar ook behoorlijk wat nieuwe gasten. Het was weer een gezellig druk seizoen. De paarden hebben heel wat mensen op hun rug gehad en heel veel kilometers gelopen. Ze genieten nu van hun welverdiende rust.

Het gras is voor de tweede keer gemaaid. We hebben in ieder geval voldoende hooi voor de winter.
Bente, die ons in augustus heeft geholpen, blijft nog een aantal weken om ons te helpen met de paarden en andere werkzaamheden.  De paarden die veel hebben gelopen dit seizoen, zullen nog met regelmaat gereden worden door ons. Daarnaast gaan we verder met de jonge paarden. Ískaldur, Gjöf en Stormur zullen verder doorgereden worden, zodat ze volgend jaar mee kunnen lopen met de gasten. Glaesir en Refur zullen ingereden worden. Misschien maken we alvast een kleine start met Tindra en Tjara, maar dat is even de vraag. Er moeten ook nog veel andere dingen gebeuren. Zijn jullie benieuwd wat er de komende maanden gaat gebeuren? Volg dan deze site, of kom ons een bezoekje brengen. Dat vinden we altijd leuk!

5/7/2017
Nog een paar dagen voordat het hoogseizoen gaat beginnen. Het gras is gemaaid, ofwel de eerste hooibalen liggen weer droog. Pas eind augustus, begin september maaien we voor de tweede keer.
De veulens groeien goed en spelen veel. De rijpaarden staan te popelen om met de gasten de bergen in te trekken.

De sanitaire units zijn klaar. We zijn benieuwd wat jullie van het nieuwe afdak vinden.
De paden hebben we voorzien van een stevige onderlaag. Hopelijk hebben we hier, vooral in de winter, veel profijt van.
De geocache-route op ons terrein is weer helemaal up-to-date, dus er kan weer gewandeld, gezocht en gepuzzeld worden.
Kortom; wij kijken weer uit naar het hoogseizoen!

25/5/2017
Na een spannende periode met behoorlijk wat zorgen om en met de paarden kunnen we we nu zeggen dat we twee prachtige veulens in de wei hebben lopen.
Het eerste veulen is op 30 april geboren. Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan; het is namelijk een vosbont merrietje (voor insiders een Baldibontje :) ). Ze heeft de naam Barátta (spreek uit: Barauta), wat gevecht betekent, gekregen. Ze heeft het heel zwaar gehad en het was even de vraag of ze het zou overleven, maar na een flinke strijd gestreden te hebben, dartelt ze nu vrolijk rond in de wei.

    

Gistermorgen om 5.00 uur stond het volgende veulen al naast zijn trotse moeder in de wei. Dit keer is het een zwart hengstveulen. We noemen hem Myrkur, wat donkerte betekent.

    

10/3/2017
De sneeuw is ondertussen verdwenen, zodat we met de paarden aan de gang kunnen. De drachtige merries beginnen al een behoorlijke buik te krijgen. Over een dikke maand zal het eerste veulen geboren worden. Dat is altijd een spannende, maar vooral leuke tijd.

De sanitaire units beginnen op te schieten. De overkapping is klaar. Nu nog de afwerking, zodat daarna alles weer geverfd kan worden.

De speelzaal is helemaal geverfd en opgeknapt. Nieuwe spellen zijn aangeschaft, de muren zijn voorzien van eigengemaakte stickers, ofwel de speelzaal is weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Er staat nog heel wat werk op het programma, maar als het weer een beetje meezit, kan het ook snel gaan. Wij kijken in ieder geval weer uit naar zonnig weer en hopen weer veel gasten te mogen ontvangen!

9/1/2017
We wensen jullie het allerbeste voor 2017 en natuurlijk een jaar met veel vakantievreugde!

De winter is hier echt begonnen. Er ligt zo'n 40 cm sneeuw en het is al behoorlijk koud. Overdag is het onder het vriespunt en de nachten gaan richting -15 graden.
Aan de units werken is nu geen optie. Met al die sneeuw is de verzorging van de paarden een flinke klus. Gelukkig zijn we al een eindje met de units, waardoor ze voor het campingseizoen begint wel klaar zijn. 

Langzaamaan komen de boekingen voor 2017 binnen. We hebben nu voor bijna iedere maand al wel boekingen staan, dus dat is fijn. We wonen nu ruim 10 jaar in Tsjechië en we zien dat we een steeds hogere bezettingsgraad krijgen. Dat is wel erg prettig, want daar doen we het natuurlijk ook voor.

Als de sneeuw weg is (dat kan nog wel eventjes duren), gaan we een start maken met 3 jonge paarden. Met Stormur hebben we al iets gedaan, maar heel weinig. Glaesir en Refur beginnen bij nul. Dat wordt weer leuk en we zijn ook erg benieuwd hoe ze zich zullen ontwikkelen!

17/12/2016
Het weer zit niet echt mee, maar we hebben toch wel wat aan de units kunnen doen. Zoals in het berichtje van 10 november stond, zou de voortgang vermeld worden.  De vloer is deels verstevigd. Dit is een flinke klus, maar het helpt wel.
De eerste palen voor de overkapping staan overeind. Wij zijn tevreden, maar oordeel zelf!

  

10/11/2016
Voordat je het weet is het alweer winter. Het hoogseizoen is achter de rug en ook het naseizoen hebben we gehad. Het hoogseizoen kwam dit jaar erg laat op gang, maar sjonge wat is het druk geweest. We hebben weer erg veel mensen mogen begroeten.
Ook het naseizoen is druk geweest, zowel in het pension als op de camping.
Wij kijken terug op een mooi seizoen!

Nu is het tijd om alles winterklaar te maken. De winter komt, wat ons betreft, iets sneller dan wij zouden willen. De eerste sneeuw hebben we al gehad en de nachten zijn onder het vriespunt. We kunnen eigenlijk nog geen vriesweer gebruiken, want we zijn de sanitaire units aan het opknappen. Er komt een overkapping en de vloeren worden vernieuwd. Het is een flinke klus! De voortgang zullen we hier melden. 

2/7/2016
Tot mijn schrik zie ik dat we veulen nummer drie niet hebben aangekondigd.
Op 26 mei is veulen nummer drie geboren en ook dit keer is het weer een merrie! We noemen haar Sigrún (spreek uit: Sigroen), wat walkure betekent.

Ondertussen is het hoogseizoen in zicht. De eerste lading hooi (78 grote ronde balen) liggen in de opgeknapte schuur. Nu zijn we het achterste land aan het hooien, dus hopelijk blijft het mooi weer.

De units, de borden aan de weg en de poort zijn voorzien van een verfje, dus dat ziet er weer goed uit. Nog de laatste dingetjes en dan zijn we klaar voor de grote drukte :-)!

  
 

14/5/2016
Nummer twee is ook geboren. Op woensdagmiddag was moeders aan het "kegelen", wat betekent dat er melkdruppels aan de uier hangen. Normaal gesproken duurt het dan niet meer lang voordat het veulen geboren wordt. Donderdagmorgen in alle vroegte zijn we gaan kijken en ja hoor daar stond een heel knap wildkleurbruin merrietje. We noemen haar Alrún (spreek uit: Alroen), wat koningsdochter betekent.
Het laatste veulen verwachten we volgende week, dus dan melden we ons weer.

  

 

19/4/2016
Het lang wachten is beloond. Het veulen is geboren! Vrijdagmorgen liep het veulen al dapper achter moeders aan. Het is een mooi wildkleurvos bont merrietje. We noemen haar Sólrún (spreek uit: Solroen), wat een vrouwennaam is en ook wel zonnegeheim betekent.

  

 

10/4/2016
De lente is eindelijk begonnen. 30 Graden hebben we al voorbij zien komen. Oke, weliswaar vol in de zon, maar toch ....
We hebben de tuinen er weer netjes bijgelegd en ook de moestuintjes zijn ingezaaid met het principe van de Makkelijk Moestuin. Voor meer informatie zie www.makkelijkemoestuin.nl
De schuur vordert gestaag. Het was iets meer werk dan we hadden verwacht, maar het resultaat mag er wezen!

Het rijden van de jonge paarden gaat goed. Ze hebben hun eerste buitenritje achter de rug en ook dat ging goed. Ondertussen hebben we ook een start met Stormur gemaakt. Op dit moment hebben we dus 4 jonge paarden die we aan het inrijden zijn. Het is erg leuk om te doen.

Ieder moment verwachten we ons eerste veulen van dit jaar. Moeder Hátid is erg zwaar, maar het veulen vindt het nog wel prima om in de buik te zitten en dus moeten wij nog even geduld hebben. In mei komen er nog 2 veulens. Deze twee merries krijgen voor het eerst een veulen van Baldi, dus we zijn erg benieuwd.
Het is leuk om ieder jaar veulens te fokken, maar dat betekent dat de kudde ook ieder jaar groter wordt. Om de kudde niet te groot te laten worden, hebben we nu toch serieus plannen om een aantal paarden actief te gaan verkopen. Op de pagina Te koop staat een aantal van onze paarden die te koop zijn.

 

30/1/2016
Het is alweer het laatste weekend van januari. De eerste maand in het nieuwe jaar is alweer bijna achter de rug. Wat weer betreft hebben we alles gehad. Het begon koud met later een mooie laag sneeuw. Afgelopen week begon het dooien en hebben we temperaturen van +8 graden gehad.
De afgelopen weken hebben we weer een aantal reserveringen voor het pension en de camping ontvangen. Het zomerseizoen begint er alweer gezellig druk uit te zien, maar het is nog niet vol. Er kunnen zich dus nog meer gasten aanmelden.

Het inrijden van de jonge paarden hebben we weer op kunnen pakken. Ze waren hetgeen ze hadden geleerd nog niet vergeten. Het is leuk om de voortgang van de jonkies te zien.

Ook in de maand januari hebben we gasten mogen ontvangen. Het was weer erg gezellig met de gasten.

Nog maar even een winterse foto plaatsen, want het blijft een mooi gezicht.

 

10/1/2016
Ook voor 2016 wensen wij jullie een heel mooi, gelukkig, gezond en vakantierijk jaar!

De kerstvakantiegasten zijn weer vertrokken en nieuwe jaar is weer begonnen. Het is altijd weer de vraag, wat het jaar gaat brengen. Hoe druk het wordt met gasten is deels afhankelijk van het weer, dus we wachten rustig af. In ieder geval zijn de eerste boekingen alweer een feit!

Wat werkzaamheden betreft hoeven we ons nog steeds niet te vervelen. Het begin is gemaakt met het opknappen van de schuur. Helaas werd het hier toch iets te vroeg te koud, waardoor we de buitenkant nog niet helemaal hebben kunnen afstuken en verven. Ook nu vriest het nog en ligt er een klein laagje sneeuw, dus verven zit er even niet in, maar we kunnen vooruit met het maken van een nieuwe schuurdeur en andere binnenwerkzaamheden.

In november hebben we een start gemaakt met het inrijden van drie jonge paarden. Wat is dat leuk om te doen en wat doen ze het goed. In het voorjaar worden ze verder doorgereden. Als ze het zo goed blijven doen, zijn wij dik tevreden!

6/11/2015
En toen was het alweer november. De tijd vliegt voorbij. In september en oktober hebben we nog veel gasten mogen begroeten. In september zijn er veel Tsjechen en Duitsers geweest die speciaal voor de Singltrek (mountainbike route) kwamen. In oktober hebben we veel ruiters gehad. De paarden hebben weer heel wat kilometers in de bergen mogen lopen.

De komende weken zal het qua gasten een heel stuk rustiger zijn. Dat betekent dat we weer flink aan de slag kunnen. De omheining is ondertussen helemaal nagelopen en vernieuwd waar nodig was en dat was op heel veel plaatsen. Wat hebben we veel weipalen, isolatoren  en kilometers draad nagelopen en vervangen. Hopelijk hebben we het de komende jaren rustiger wat vervanging van palen etc. betreft.
Het volgende project is het opknappen van de schuur. Het dak moet beter ondersteund worden, de dakpannen moeten hier en daar vervangen worden, de vloer moet volgestort worden, zodat we er ook met een tractor kunnen rijden en en en ....... Hopelijk werkt het weer nog eventjes mee, zodat we een heel eind komen voordat de winter begint. Dat blijft altijd spannend. Wordt vervolgd!


20/9/2015
Het hoogseizoen is weer voorbij. Twee maanden lang hebben we volop gasten gehad en ook tot nu toe hebben we gasten in het pension.
Dit jaar waren er veel nieuwe gasten. Het was een gezellige, mooie en warme zomer. We kijken er met veel plezier op terug.
Nu zijn we plannen aan het maken voor de volgende klus. Dat het de schuur gaat worden is zeker, maar hoe en wanneer, is nog even de vraag.
We houden jullie op de hoogte van het reilen en zeilen bij ons!


25/6/2015
Het laatste veulen is er ook eindelijk. Wachten duurt lang, maar het resultaat mag er dan ook weer zijn. Vanmorgen stond er een zwart merrieveulen naast haar moeder. Moeder beschermt haar goed, waardoor de andere paarden nog geen kennis hebben mogen maken. Hier zal vast snel verandering in komen.
We noemen haar Svertla, wat de zwarte betekent.

    

Ondertussen gaat het goed met onze moestuin. Misschien zelfs TE goed, want ook de konijnen hebben 1 bak gevonden, helaas. Gelukkig hebben we meerdere bakken en kunnen we zelf ook nog voldoende oogsten. Hier weer een foto, zodat jullie ook kunnen zien hoe de groentes groeien. Een aantal vakken zijn al leeg geoogst en dus weer opnieuw ingezaaid. Zo hebben we de hele zomer groente uit eigen moestuin!

 

3/6/2015
Nummertje twee is geboren! Er lag zondagmorgen een zwartbont merrietje in de wei. We noemen haar Melfluga, wat nachtvlinder betekent.

    

30/5/2015
Al snuffelend op internet kwam ik op de site www.makkelijkemoestuin.nl terecht. Wat een interessante site en een leuk idee. Dus ook hier zijn we aan het knutselen geslagen en er staan drie bakken met groenten op het campingveld. Het idee is dat komende zomer onze gasten ook kunnen oogsten uit de "moestuin". Wij hebben onze eerste oogst al binnengehaald!

    


21/5/2015
Hoe kan ik dit nog niet gemeld hebben op de site?
Op 7 april is ons eerste veulen van dit jaar geboren. Het was een bijzondere geboorte voor ons, want we waren dit keer zelf aanwezig. Gáta heeft een prachtig hengstveulen op de wereld gezet. Het is een zwartbonte hengst en we noemen hem Brimir, wat reus betekent.

    

Vrij onverwacht, maar erg welkom, is onze kudde uitgebreid met 2 erg leuke fokmerries. Mogen wij jullie voorstellen: Laufey en Hind.

    

 

31/3/2015
Zo zit er een tijdje tussen dat we iets melden en zo binnen 1 dag. Nee het veulen is er nog niet, maar we hebben ander leuk nieuws.
Gisteren hebben we een gesprek met de burgemeester van Frýdlant gehad. Ieder oneven jaar vinden er in het derde weekend van mei de "Valdštejnské slavnosti", ofwel de Waldsteinfeesten plaats. Het gehele dorp Frýdlant zal het weekend van 15 t/m 17 mei in het teken staan van deze feesten. Er zullen de hele dag mensen in historische kledij lopen. Op het marktplein  is een historische markt en 's middags zal een historisch gevecht gehouden worden. 's Avonds is er een fakkeltocht door Frýdlant en ter afsluiting zal er vuurwerk zijn. Kortom een bijzonder evenement dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Onze gasten krijgen gratis entreekaartjes EN een tolk die Nederlands spreekt, dus dat maakt het nog eens extra aantrekkelijk! Om van de gratis kaartjes en tolk gebruik te kunnen maken, dient u wel van tevoren aan te geven, dat u hiervan gebruik wilt maken.

Voor meer informatie zie de website: http://www.valdstejnske-slavnosti.cz/
De site komt één dezer dagen ook nog in het Nederlands.

 

30/3/2015
De  maand februari stond in het teken van sneeuw, ijs en mooi winterweer. Het was prima weer om te langlaufen en te skiën. De paarden hebben genoten van hun rust.
In maart hebben we prachtige dagen gehad, zodat we de zijkant van ons pand hebben kunnen opknappen. Het houtwerk is in de beits gezet en de muur is (waar nodig) opnieuw gestuukt en helemaal geverfd. Hij ziet er weer als nieuw uit!
We kunnen weer een klus van ons lijstje schrappen. Er staat nog genoeg op het lijstje, dus vervelen hoeven we ons nog niet :-).
Hopelijk kunnen we ons weer melden binnen twee weken, want dan verwachten we ons eerste veulen van dit jaar en dat zullen we ons hier melden!

    

 

4/2/2015
De maand januari is omgevlogen. Het is prachtig winterweer geweest en dat is het nu nog steeds. Heerlijk weer om te paardrijden, maar ook om te langlaufen en/of te skiën.
We hebben afgelopen maand weer leuke gasten mogen ontvangen.  Deze gasten hebben genoten van het mooie weer, de prachtige omgeving en de leuke paarden.
Onze werkzaamheden gaan gestaag door. Nu bezig met de binnenwerkzaamheden en wachtend op de lente, zodat we ook weer buiten aan de gang kunnen.

 

11/1/2015
Wij wensen iedereen een heel mooi, gezond en vakantierijk 2015!

Onze laatste kerstvakantiegasten zijn weer vertrokken. Nu is het tijd om aan de afwerking te beginnen. Het staat op de planning om plantenbakken te maken voor zowel het balkon als de parkeerplaats, een klappoortje en ook de omheining moet verder opgeknapt worden. Met sneeuw en wind gaan er nogal eens palen om.
Al met al hoeven we ons in het nieuwe jaar ook niet te vervelen!

 

2/12/2014
Het is alweer de laatste maand van het jaar. Sinds een aantal dagen vriest het hier behoorlijk, maar er ligt nog geen sneeuw.
De afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten. Eén van onze wensen is gerealiseerd. Het balkon is uitgebreid! Wat is dat nu een lekker plekje geworden om te zitten.
Als het balkon er weer uitziet als nieuw, kan de rest natuurlijk niet achterblijven en dus is ook de  muur onderhanden genomen. Ook deze ziet er weer als nieuw uit.

 

5/9/2014
Soms gaat de tijd zo snel! Voordat je het weet is het hoogseizoen alweer voorbij.
Op 31 mei is het eerste veulen geboren. Het is een wildkleur vosbont merrietje. Tussen de hoge boterbloemen lag ze en dus hebben we haar Soley genoemd, wat vrij vertaald boterbloem betekent.
Het tweede veulentje liet niet lang op zich wachten, want op 3 juni stond een zwartbont merrietje naast haar moeder. We hebben haar Björt genoemd, wat helder betekent.

    

In het hoogseizoen hebben we weer veel mensen mogen begroeten. Het was een gezellig seizoen met veel nieuwe gezichten, maar ook weer "oude bekenden".
De paarden hebben ook dit jaar weer heel wat ritjes in de bergen mogen maken. Nu mogen ze genieten van de rust en zich voorbereiden op de herfstvakantie.

De eerste snede hooi ligt alweer in de schuur en de tweede snede zijn we op dit moment mee bezig. Hopelijk blijft het de komende dagen droog, zodat we ook deze winter voldoende hooi hebben voor de paarden.

Als het hooi binnen is, ligt het volgende project alweer op ons te wachten. Het is de bedoeling om het balkon uit te gaan breiden! Zal het nu dan wel gaan lukken?

Zijn jullie benieuwd naar de uitvoering van onze plannen, of willen jullie genieten van de prachtige omgeving, dan zijn jullie uiteraard van harte welkom!

 

9/5/2014
Het voorseizoen is gestart. We hebben de eerste gasten op de camping alweer mogen begroeten. Ook Tsjechen vinden steeds meer de weg naar ons. Het is leuk om verschillende nationaliteiten op de camping en in het pension te hebben.

De laatste maanden hebben we niet stilgezeten. De kantine, hal beneden en boven zijn geverfd. Ook het sanitair is weer voorzien van een nieuw verfje. Ons eigen huis hebben we onderhanden genomen en nu leggen we de laatste hand aan de sanitaire units voor de camping.

De eerste merrie is alweer gedekt dit jaar, dus volgend jaar krijgen we (als alles goed gaat) het eerste veulentje vrij vroeg in het jaar.
Over een week of drie verwachten we hier ook het eerste veulentje in de wei. Nummer twee zal dan niet meer lang op zich laten wachten. Zal er nu dan een baldi-bontje tussen zitten? We wachten ongeduldig af!

Het gras groeit hard. We hopen dan ook dat we, voordat het hoogseizoen begint, de eerste pakjes hooi alweer in de schuur hebben liggen. Een flinke klus, maar als het lukt zijn we zeer tevreden!

Ook dit jaar hebben we weer de status "Highly recommended by Zoover". We zijn blij met deze waardering!

 
Mochten jullie benieuwd zijn naar het reilen en zeilen bij ons, dan zijn jullie natuurlijk van harte welkom!

 

11/1/2014
Wij wensen jullie het allerbeste in 2014 en natuurlijk weer veel vakantieplezier!

Ons verzoek (zie berichtje van 28/10/2013) dat de zon nog wel een tijdje mag blijven schijnen is gehoord. Wat een prachtige maanden hebben we achter de rug en ook nu is het nog steeds heerlijk weer. Het lijkt wel voorjaar! Skiën en langlaufen gaat nu nog even niet lukken, maar we kunnen des te meer met de paarden doen en ook de buitenwerkzaamheden gaan gewoon door.
Ook de paarden hebben het voorjaar in hun hoofd. Leuk om te zien hoe ze spelen, springen en rennen door de wei!

 

28/10/2013
Wat een prachtig naseizoen is het, in alle opzichten. We hebben weer veel gasten gehad (en nog). Het is heerlijk zonnig weer en er zijn prachtige herfstkleuren. Wat ons betreft mag de zon nog wel een tijdje blijven.

    
 

 

26/9/2013
Het hoogseizoen is weer achter de rug. Wat een geweldige zomer was het. Het weer was heerlijk en wat hebben weer veel leuke en gezellige mensen mogen begroeten. De paarden hebben weer vele uren gemaakt met onze gasten en ze de mooie plekjes van het IJzergebergte laten zien.

Deze zomer hebben we voor het eerst zelf gehooid. Dit is wel een behoorlijke klus, ook omdat het in het hoogseizoen moest gebeuren, maar gelukkig hebben de gasten ons geholpen. We hebben 1500 pakjes in de schuur liggen en voor buiten hebben we nog 65 grote rollen. Dit jaar zullen we zeker geen hooi te kort hebben!

De veulens groeien hard en spelen veel. We denken dat we volgend jaar drie veulens zullen krijgen rond begin juni. Zou er dan nu een "Baldi-bontje" tussen zitten? We wachten af.

 

3/7/2013
Ook het tweede veulentje is er! Op zondag 9 juni lag het tweede zwarte merrie veulentje in de wei. Een heel ander veulentje dat de eerste, maar ook erg leuk. We hebben haar Tjara genoemd, wat teer betekent.
We zijn blij met beide merrietjes!

    

 

2/6/2013
Het eerste veulentje is ondertussen geboren. Zondag 26-5-13 liep er een zwart veulentje in de wei. Even ontstond er verwarring, want we hadden gedacht dat Hátid (muisgrijs bonte merrie) als eerste een veulen zou krijgen, maar het veulen liep bij een zwarte merrie. Oh dan is toch Mánadis als eerste. Ja je weet het maar nooit natuurlijk, de natuur laat zich niet dwingen. Dichter bij het veulen gekomen, bleek dat het niet Mánadis was waar het veulen bijstond, maar het veulen stond bij Brunka. Aangzien Brunka niet bij de hengst had gelopen, kon het veulen onmogelijk van haar zijn. Al snel bleek het veulen toch van Hátid te zijn, maar Brunka had het veulentje mooi ingepikt. Dat probleem was snel opgelost en zo waren moeder en dochter weer herenigd.
Ja jullie lezen het goed. Dit keer wel een merrietje en een heel mooi zwart merrietje ook! We zijn blij met haar. Baldi en Hátid hebben samen een knap kind op de wereld gezet! We noemen haar Tindra, wat  de glanzende betekent.

    

 

6/5/2013
Het seizoen is nog maar net gestart en dan krijg je soms leuke verrassingen. In de mail kregen we een bericht dat we ook dit jaar weer de status "Highly recommended by Zoover" hebben. Dat is een leuke opsteker!

Ludvikov Horses & Holiday

Via onderstaande link kunt u de beoordelingen lezen en er eventueel zelf één plaatsen.
www.zoover.nl 

De laatste week van april hebben we alweer voor het vierde jaar een schoolkamp gehad. Het was een geslaagde week!
De eerste week van de meivakantie is voorbij. De paarden hebben heel wat uurtjes in de bergen gelopen en ook de komende dagen mogen ze gasten laten genieten van de mooie natuur.

Binnen nu en drie weken verwachten we weer veulentjes. De laatste loodjes wegen het zwaarst is ook nu weer van toepassing. De paarden hebben dikke buiken en wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. We wachten (on)geduldig af.

 

7/3/2013
De website staat alweer even online, maar helaas werkte hij toch niet zo goed als we gedacht hadden. In Internet Explorer werkte het menu niet goed. Dus na heel wat uurtjes zoeken en proberen, was het probleem opgelost.

Helaas bleek toen dat het menu niet goed op een tablet werkte. De tablet wordt steeds meer gebruikt om te internetten en dus hebben we het menu helemaal veranderd, zodat de site ook te bezoeken is via een tablet.
Een nieuwe website maken is leuk om te doen, maar er komt wel heel veel bij kijken. Hopelijk werkt nu wel alles naar behoren.......

 

15/1/2013
Het nieuwe jaar is alweer een aantal dagen onderweg. We willen jullie dan ook een heel goed, gezond, succesvol en vakantierijk 2013 wensen!

Met gepaste trots kunnen we u de vernieuwde site laten zien. Het is een hele klus geweest, maar het is uiteindelijk gelukt.
We wensen jullie veel kijk- en leesplezier!
 

6/9/2012
Het is erg lang geleden dat hier een update geplaatst is. Je zou kunnen denken dat we niet meer zoveel doen, maar niets is minder waar! Vanaf april zijn er erg veel gasten geweest.
Het hoogseizoen kwam dit jaar wat later op gang dan we gewend waren, maar dat werd dubbel en dwars goedgemaakt. Wat hebben we weer veel leuke mensen mogen ontmoeten. Ook dit jaar waren er weer "oude bekenden", wat natuurlijk een goed teken is!

De paarden hebben hard moeten werken. Nu genieten ze dan ook van een verdiende vakantie.
De veulens zijn behoorlijk gegroeid. Hieronder een foto die weer gemaakt is door Renata Kolarova! De meest linkse op de foto is Refur, daarnaast staat Glaesir en vooraan is Elja, de moeder van Refur.

   

Ondertussen is de vakantieperiode voorbij. We hebben onze andere werkzaamheden weer opgepakt. Er hoeven nog maar zes stallen geverfd te worden en dan is de hele stal voorzien van een nieuwe verflaag. Volgende week wordt een houtgestookte CV geplaatst, zodat de centrale verwarming voortaan verwarmd wordt door deze grote ketel en niet meer door gas.

Al een tijdje zijn we bezig met een nieuwe website. We hopen deze eind dit jaar online te hebben. Het is een hele klus om een hele nieuwe site te maken, maar we zijn er zelf, tot nu toe, erg tevreden over! Over een paar maanden kunt u zelf oordelen!

 

24/3/2012
Ook hier is de lente begonnen! Twee veulens dartelen door de wei. Het veulen van Elja is vrijdag 16 maart geboren, midden op de dag. Helaas hebben we de geboorte niet gezien. Toen we het veulen zagen, stond hij al vrolijk naast zijn mama. Het is een hengstje en we hebben hem Refur genoemd, wat vos betekent. Aangezien hij voskleurig is, vonden we dit wel een toepasselijke naam.

    

Op maandagavond 19 maart is het veulen van Rinda geboren. Dit keer hebben we de geboorte gezien. Dat is toch wel heel speciaal! Ook nu is het een hengstje. We hebben hem Glaesir (spreek uit klaisir) genoemd, wat mooi paard betekent.

    

 

5/3/2012
De tijd vliegt. Het lijkt wel of de lente is begonnen. Bijna overal is de sneeuw verdwenen en de eerste neuzen van de tulpen, krokussen etc. komen alweer boven de grond. Het is dit jaar een vrij korte, maar wel hevige winter geweest.
De eerste veulens zijn op komst. Ieder moment kunnen de veulens van Rinda en Elja geboren worden. Hopelijk gaat alles goed en krijgen we twee gezonde veulens. In mei komt er, als het goed is, ook nog een Fries veulen. 

Nu de winter zo goed als voorbij is, gaan we weer verder met het opknappen van de stallen. Over een maandje zal de camping er weer netjes bij moeten liggen, want dan verwachten we de eerste gasten op de camping. De winter hebben we gebruikt om een nieuwe website te maken. Deze is nog niet klaar, maar het begint wel op te schieten.

 

20/1/2012
De gasten die de kerstvakantie bij ons hebben doorgebracht zijn weer naar huis en zitten alweer in het ritme van alledag. Ook wij hebben onze werkzaamheden weer opgepakt. Voor de kerst hadden we de zijgang van de paardenstallen klaar. Nu hebben we een start gemaakt met de lange gang.
De winter is ondertussen begonnen. Er ligt een mooi laagje sneeuw, maar de temperaturen zijn (gelukkig) nog niet koud.

         

We kijken terug op een bewogen 2011. Zakelijk gezien was het een mooi jaar. Privé gezien waren er een aantal mooie momenten, maar ook een aantal verdrietige momenten.
We hopen op een mooi 2012!