Ludvikov Horses & Holiday

Onze paarden

Wij gebruiken voornamelijk  IJslandse paarden voor de lessen en de buitenritten. IJslanders zijn relatief makkelijk in onderhoud en kunnen goed tegen de strenge winters hier in Tsjechië. Daarnaast kunnen ze prima in de bergen lopen. Het zijn kleine, stoere paarden die plezier in het werk hebben.

Hieronder staan de paarden die we gebruiken voor de ritten en lessen:

Rinda frá Breidablik:
Rinda is een wat oudere merrie die zeer geschikt is voor beginners en/of kinderen. Ook heeft ze een aantal leuke veulentjes gegeven.

Brunka
Ook Brunka gebruiken we veel voor kinderen en beginners. Alhoewel Brunka wel eens ondeugend kan zijn, is ze ook erg lief.

Saela frá Skjalaritara
Saela hebben we in 2009 gekocht om onze kudde te versterken. Ze is een prima moeder gebleken en ook erg leuk om te rijden. Ze is redelijk voorwaarts, waardoor ze wat minder geschikt is voor beginners.

Kátur frá Breidablik
Kátur (spreek uit Kauter) is een sterk paard, maar hij is minder geschikt voor beginners. Hij kan wel eens wat nerveuzer reageren, alhoewel er geen kwaad in zit. Hij is de leider van de kudde, waardoor er dus een zware taak op zijn schouders rust. Het rechtse paard op de foto is Kátur.

Kjói frá Breidablik
Kjói (spreek uit Kjowie) noemen we onze pony. Hij heeft een uitgesproken draf en hij is gek op gras eten onderweg. Een klein beetje ondeugend is hij dus wel. Kjói is het linkse paard op de foto hierboven.

Kjáni frá Breidablik
Kjáni (spreek uit Kjauni) is een lief paard een zeer geschikt voor beginners en mensen die eigenlijk een beetje bang zijn om op een paard te zitten. Ook voor gevorderde ruiters is hij leuk om te rijden.

Gáta frá Skjalaritara
Gáta (spreek uit Kauta) heeft de afgelopen twee jaar veulentjes gekregen, waardoor ze beperkt ingezet is voor de gasten. In 2012 heeft ze voor het eerst ritten meegelopen. Ze doet het erg goed en vindt het ook leuk om mee te mogen. Ondertussen wordt Gáta volop ingezet en dat doet ze erg goed.

Elja
Elja is een merrie, die ondertussen volop meeloopt. Elja is een dochter van Rinda en heeft nu twee leuke veulens gehad. Elja is erg braaf en heeft het karakter van haar moeder Rinda geërfd, waar we dus erg blij mee zijn.

Djarfur
Djarfur is een beetje onze trots. Hij is ons eerste eigen gefokte paard in Tsjechië van onze eigen hengst. Als alle nakomelingen van Baldi zijn zoals Djarfur, zijn we zeer tevreden. Djarfur heeft in 2014 een aantal ritten meegelopen. Het is een braaf paard, dat graag wil werken. Hij tölt erg makkelijk en tsja dat is eigenlijk wat we heel graag willen.

Naast de rijpaarden voor de gasten hebben we nog een aantal fokmerries en jonge paarden. Alle paarden groeien op in kuddeverband. Ieder jaar worden er wel paarden ingereden, die uiteindelijk weer ingezet zullen worden, of ze worden verkocht.